Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

500 de zboruri anulate in Europa din cauza norului de cenusa

Norului de cenusaOrganizatia europeana pentru securitate aeriana, Eurocontrol, a anuntat ca au fost anulate in jur de 500 de zboruri in Europa, din cauza norului de cenusa provocat de eruptia vulcanului islandez Grimsvotn. Reprezentantii Eurocontrol declarasera in momentul eruptiei ca nu ar trebui sa fie niciun impact asupra zborurilor din Europa. “Nu exista pentru moment un impact asupra zborurilor europene sau transatlantice, iar situatia ar trebui sa ramana asa in urmatoarele 24 de ore”, au spus acestia.

“Astazi, zone cu o concentratie puternica de cenusa au trecut prin anumite regiuni din nordul Marii Britanii”, a subliniat organizatia in ultimul comunicat dat publicitatii.

“Prin urmare, aproximativ 500 de zboruri au fost anulate din cele circa 29.000 care erau prevazute in toata Europa. Exista o probabilitate mare ca norul de cenusa sa atinga anumite parti ale Danemarcei, sudul Norvegiei si sud-vestul Suediei pana maine (miercuri)”, a subliniat Eurocontrol.

“Acest lucru ar putea avea un anumit impact asupra traficului aerian, dar cu noile proceduri aplicate si deplasarea preconizata a norului in cursul ultimelor zile, impactul real asupra zborurilor ar trebui sa fie relativ redus”, se mai arata in comunicat.

Europenii trebuie sa se pregateasca “pentru o saptamana foarte dificila pentru pasageri si companiile aeriene”, a declarat comisarul pentru Transporturi al Comisiei Europene, Siim Kallas.

O parte a spatiului aerian al Groenlandei, teritoriu de peste mari al Danemarcei, a fost inchis pana luni la 14.00 (12.00 GMT), a anuntat biroul danez de control al traficului aerian, Naviair.

Norului de cenusaIn aprilie 2010 un imens nor de cenusa a afectat serios industria transportului aerian de pasageri, cauzand multor companii aeriene pierderi importante si foarte multe anulari de zboruri. Norul de cenusa degajat de eruptia vulcanului islandez Eyjafjöll a generat atunci cea mai mare inchidere a spatiului aerian din Europa pe timp de pace, cu peste 100.000 de zboruri anulate si peste opt milioane de pasageri blocati.


All comments of post - "500 de zboruri anulate in Europa din cauza norului de cenusa":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X