Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Aeroportul Otopeni isi dubleaza capacitatea din luna noiembrie

Aeroportul OtopeniCompania Nationala Aeroporturi Bucuresti a anuntat ca in luna noiembrie 2012 va extinde terminalul de plecari din cadrul Aeroportului Otopeni. Reprezentantii Companiei Nationale au mentionat ca terminalul se va extinde cu 19.600 de metri patrati, iar investitia se ridicat la suma de 52 de milioane de euro.

Aeroportul din Bucuresti isi dubleaza capacitatea

Reprezentantii Aeroportului International Henri Coanda au precizat ca odata cu aceste investitii suprafata totala va ajunge la 38.600 de metri patratii, ceea ce duce la dublarea capacitatii aeroportului. Autoritatile zonale spera ca, dupa finalizarea completa a lucrarilor, numarul companiilor aeriene europene care vor rula curse spre Bucuresti sa creasca considerabil. Directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti a declarat ca in prima etapa se va extinde terminalul destinat plecarilor internationale. Zona va detine, incepand cu luna noiembrie, o suprafata de 2.500 de metri patrati si va fi destinata zborurilor Schengen si celor internationale. In plus, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti a mai spus ca se va angaja personal suplimentar care sa se ocupe de procesarea bagajelor, avand in vedere ca fluxul de pasageri va fi mai mare.

Dublarea capacitatii terminalului din cadrul Aeroportului Otopeni presupune deschiderea a 52 de birouri de check-in si 8 porti de imbarcare pentru zborurile Schengen. Autoritatile Aeroportului Bucuresti au declarat ca pentru anul urmator estimeaza un trafic de pana la 7,7 milioane de pasageri straini, iar la nivelul Romaniei, traficul de pasageri sa treaca de 15 milioane. In anul 2011, traficul aerian din Romania a depasit cifra de 11 milioane de pasageri, dintre care 90% din zboruri s-au desfasurat de pe aeroporturile: Otopeni, Cluj si Timisoara.

La nivelul Uniunii Europene, aeroportul Otopeni ocupa locul 58 in functie de numarul pasagerilor care il tranziteaza intr-un an. In anul 2011, aeroportul a inregistrat o crestere a fluxului de pasageri straini de 5,9% comparativ cu anul 2010.


All comments of post - "Aeroportul Otopeni isi dubleaza capacitatea din luna noiembrie":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X