Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Cererea pentru trafic aerian a scazut cu un sfert

Un nou raport intocmit de Autoritatea Aviatica Civila din Marea Britanie arata ca cererea pentru traficul aerian a scazut cu un sfert in ultima parte a lui 2009 si prima parte a lui 2010, si va mai dura ceva pana cand nivelul va atinge cotele dinainte de recesiune.

In 2009, cel mai puternic au fost lovite de criza zborurile pe distante scurte, intre Marea Britanie si tarile din Uniunea Europeana, unde volumul de vanzari a scazut cu 25 de puncte procentuale, precum si intre Regatul Unit si America de Nord – 20 de puncte procentuale. Atat Europa, cat si America de Nord au fost lovite de criza in domeniul aviatiei civile, specialistii vorbind de o scadere dramatica a numarului de calatori la sectorul business.

Exista insa si vesti bune. Se pare ca anul acesta, traficul aerian va inregistra cresteri, desi analistii avertizeaza ca un nivel similar celui dinaintea crizei financiare va fi atins treptat, si nu ne putem astepta la explozii subite din acest punct de vedere.

Deocamdata raman scazute vanzarile la bilete de avion pentru zboruri pe distante scurte, iar cresteri semnificative se inregistreaza in continuare la cursele transcontinentale, in special catre Asia.

Cat despre Marea Britanie, daca pana in 2008, biletele de avion spre Londra se vindeau ca painea calda, cautate fiind in special de oamenii de afaceri, in prezent se inregistreaza inca o stagnare pe acest segment. Si aici, insa, sunt sperante de mai bine, specialistii fiind de parere ca numarul de bilete de avion spre Londra la clasa business sau business premium va creste incepand din urmatoarele 2-3 luni.

Dintre operatori, in Marea Britanie easyJet detine un sfert din piata business pe segmentul Londra-Amsterdam, in vreme ce Ryanair atrage o treime din calatorii care folosesc ruta Londra-Dublin. Inca o data, se confirma faptul ca cele doua companii aeriene low-cost detin suprematia pe segmentul zborurilor la preturi reduse.


All comments of post - "Cererea pentru trafic aerian a scazut cu un sfert":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X