Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Fuziune Olympic Air – Aegean Airlines blocata

Comisia Europeana a blocat fuziunea dintre principalele doua companii aeriene din Grecia, Olympic Air si Aegean Airlines, apreciind ca aceasta ridica probleme de concurenta. Joaquin Almunia, comisarul european pentru concurenta, a spus ca operatiunea ar fi creat un monopol in Grecia si ar putea avea ca urmare preturi mai ridicate si servicii de o calitate mai slaba pentru cei care calatoresc intre Atena si insulele grecesti.

Comisia a aratat intr-un comunicat ca Olympic Air si Aegean Airlines controleaza impreuna mai mult de 90% din piata transporturilor din Grecia si considera ca este putin probabil ca o alta companie sa ajunga la o dimensiune suficient de mare pentru a “pune presiune pe politica de preturi” a noii entitati.

Aceasta este pentru prima data in ultimii patru ani cand oficialii de la Bruxelles blocheaza fuziunea unor companii, ultima situatie de acest fel fiind cea din 2007, cand Comisia Europeana a interzis companiei aeriene low cost irlandeze Ryanair sa cumpere Aer Lingus.

Olympic Air este cea mai mare companie aeriana din Grecia dupa numarul de destinatii deservite, ce a luat nastere in urma privatizarii fostului operator national de stat Olympic Airlines. Noua companie si-a inceput zborurile in septembrie 2009, inaugurarea oficiala avand loc la 1 octombrie acelasi an. Baza sa aeriana este Aeroportul International din Atena, iar baze secundare sunt Aeroportul International Salonic si Aeroportul International Rhodes. Sediul companiei este la East Attica, Koropi. Codul IATA este OA, mostenit de la compania de stat.

Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriana din Grecia dupa numarul de pasageri. In prezent opereaza in 37 de orase, si are o flota compusa din 34 de aeronave. Din luna mai 2010 face parte din Star Aliance. Bazele sale aeriene sunt aeroporturile Aeroportul International Eleftherios Venizelos si Aeroportul International Salonic. In 2008 a transportat 5.9 milioane pasageri surclasind pentru prima data rivalul Olympic Airlines, care a transportat 5.2 milioane.


All comments of post - "Fuziune Olympic Air – Aegean Airlines blocata":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X