Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Investitia celor de la Korean Air a fost confirmata

Korean AirGuvernul republicii Cehe a confirmat dorinta de achizitionare a unui procent de 44% din capitalul companiei aeriene Korean Air, a transportatorului national CSA Czech Airlines.

Guvernul confirma

Operatiunea, care va fi oficializata pe data de 9 aprilie 2013 si apoi finalizata pana la jumatatea lui iunie, a fost confirmata de cate guvernul din Praga saptamanile trecute.

Compania aeriana Korean Air isi va recupera unul dintre cele trei locuri din consiliul de supraveghere al CSA si ia deja in considerare optiunea de a rascumpara toate actiunile – daca Uniunea Europeana ridica dreptul de veto actual, ceea ce va face ca Czech Airlines sa isi piarda statutul de transportator national.

Acesta companie a fost ultimul candidat din cursa (Qatar Airways a aruncat prosopul printre cele cincizeci de companii contactate) si a primit favoruri de la CEO-ul CSA Miroslav Dvorak, care a cautat la lansarea procesului de privatizare, un partener de nivel inalt.

Cele doua companii aeriene fac parte din aceeasi alianta SkyTeam, cu evaluari din partea Air France, KLM si Delta Air, printre altii.

CSA Czech Airlines va lansa in iunie o noua ruta intre Aeroportul din Praga si Seul – Incheon, primul sau zbor de cursa lunga dupa trei ani. Zborurile de sambata si duminica, la bordul unui Airbus A330-200 luate in leasing, vor fi propuse pentru codeshare chiar cu cei de la Korean Air, care opereaza deja patru rotatii saptamanale intre cele doua capitale. A 330-ul va fi, de asemenea, directionat in mod egal catre Moscova si Ekaterinbourg.

CSA Czech Airlines a pierdut 9,5 milioane de euro in 2011 (dupa un profit de 300.000 de euro in 2010).

Planul sau de restructurare include, printre altele, licentierea unor 100 de piloti pe 300 Son plan de restructuration inclut entre autres le licenciement de 100 pilotes pe aeronavele 300, o reducere a flotei sale ( vor renunta la 11 avioane pentru a ramane cu un numar de 26) si a retelei sale.

Compania a renuntat la numeroase rute dupa 48 de luni, in mod special cele care se confruntau cu concurenta din partea companiilor aeriene low cost easyjet, Wizz Air, Jet2 sau Germanwings, printre altele.


All comments of post - "Investitia celor de la Korean Air a fost confirmata":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X