Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Mirajul peisajelor spectaculoase

Marea Gaura AlbastraMarea Gaura Albastra din Belize este un canal circular de scurgere sub apa in Bariera de Corali, fiind poate cel mai atractiv loc din lume pentru scafandrii amatori si profesionisti. Turistii pot inota printre stalactite marine intr-o gaura cu diametrul de 400 de metri si pe o lungime de 15 metri. Acest paradis subacvatic este unic in lume si a fost facut celebru de Jacques Cousteau.

Un alt loc spectaculos din punct de vedere geologic este digul urias din County Antrim, Irlanda de Nord, datorita coloanelor de bazalt care duc pana in Oceanul Atlantic. Turistii care doresc sa vada cu ochii lor gigantii, pot face rezervari de bilete de avion spre Aeroportul din Belfast. Desi nu exista zboruri directe din Romania spre Irlanda de Nord, vestea buna e ca tara este mica, si exista curse directe cu trenul sau cu autocarul spre County Antrim. De asemenea, in zona exista multe pensiuni si hoteluri cu tarife avantajoase.

Pasionatii de geologie, pot alege Canionul Antelope din Arizona, SUA. Crestaturile sculpate de vant si de eroziunea apei creeaza o imagine extrem de fotogenica si, in plus, in apropiere se afla un parc tribal Navajo, unde se organizeaza tururi ghidate.

Romanii au lasat in urma lor un oras spa uluitor, pe terasele din Pamukkale, din Turcia. De mii de ani, oamenii merg special in nordul provinciei Denizli pentru depozitele de minerale din izvoarele calde. Astazi insa, zona este inclusa in patrimoniul mondial Unesco, iar baile atat de benefice sanatatii sunt interzise.

Parcul National Tsingy de Bemaraha include Padurea de Piatra din Madagascar, unde cresc specii de plante si roci rare si unice in lume. Acele de calcar zimtate si canioanele fac aproape imposibila patrunderea turistilor in acest paradis vizual si, cu toate acestea, ghizii au format trasee accesibile special pentru a nu lasa ascuns ochilor peisajul coplesitor.


All comments of post - "Mirajul peisajelor spectaculoase":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X