Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/zboara.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Un nou aeroport se deschide in Quito

aeroport QuitoUn nou aeroport se deschide in capitala Ecuadorului, Quito, in noiembrie 2011, al carui scop va fi de a imbunatati legaturile cu America de Nord, Europa si restul Americii Latine, prin cresterea numarului de zboruri si a factorului de incarcare.

Noul nod de legatura aerian va fi un important centru de dezvoltare a industriei aviatice nu numai pentru Ecuador, ci si pentru intreaga America Latina si pentru intreaga regiune in general.

Aeroportul va fi localizat in zonele Tarabela si Puembo, la 25 kilometri est de Quito. Aici va fi creat un ansamblu comercial atractiv si un hub pentru companii aeriene internationale care cauta sa-si extinda legaturile in regiune. Aeroportul va fi important si pentru operatorii regionali, contribuind la dezvoltarea potentialului zonei.

Deocamdata, initiatorii proiectului inca mai au de furca incercand sa gaseasca solutii pentru cateva inconveniente legate de asezarea aeroportului: altitudinea ridicata la care acesta se afla si pista de dimensiuni reduse, care obliga practic aeronavele mari sa decoleze la doar 60% din capacitatea totala. In Tarabela, avioanele vor putea sa decoleze la 90% din capacitatea de zbor, datorita altitudinii mai joase – la 2.400 metri deasupra nivelului marii, pe o pista ce masoara 4.100 metri lungime.

Noul aeroport va putea primi peste 4 milioane de pasageri anual, iar capacitatea de incarcare va fi de 270.000 de tone. Pana in 2020, respectiv 2030, se va lucra la infrastructura aeroportului, astfel incat acesta sa se incadreze pe rand in standardele de calitate cerute de regulatorii internationali.

In prezent, in Quito exista un aeroport international, Mariscal Sucre, de pe care opereaza un numar de companii aeriene internationale sau regionale: AeroGal, American Airlines, Avianca, Continental Airlines, Delta Air Lines, Iberia, KLM, Lan Peru etc.


All comments of post - "Un nou aeroport se deschide in Quito":

:Haha! I'am the first! Yeh~

Comments are currently closed.

Add a Comment / Trackback url

Comment begin from here or jump up!

X